Alla inlägg under december 2014
Supernyttigt och gott snacks!
- grönkål
- olovolja
- flingsalt
Sätt ugnen på 200 grader. Skölj kålet noga och dra bort kålbladen från skaften (spara skaften till att laga mat eller ha i smoothie). Blanda med olivolja och salt, sprid ut på plåt med bakplåtspapper och sätt in i ugnen 6-8 minuter.
God kaka med fräsch smak! Den kanske inte ser mycket ut för världen, men är en av mina favoriter =)
- 1 dl dadlar (eko)
- 1/2 dl russin (eko)
- 1/2 dl torkade körsbär (optional)
- 2,5 dl kokosflingor
- 1 dl valnötter
- 1/2 dl kokosolja
- 2 skivor á 1cm av färsk ananas
- bovetemjöl
Mixa alla ingredienser. Tryck ut i en springform och låt torka i ugn med luckan lite på glänt på 70-80 grader i 2-4 timmar, beroende på hur fast du vill ha kakan. Servera med kokosgrädde.
Liten twist på de tidigare upplagda bananpannkakorna =)
- 1 banan
- 2 ägg
- en näve färsk bladspenat
- 1/2 dl havremjölk
Mixa alla ingredienser, stek som små tunna plättar på medelvärme. Ät med lite bär, eller bara som de är.
Bra i vinterkylan!
- havredryck
- kakao
- honung (eko)
Blanda efter behag, själv tycker jag det är gott med mycket kakao. Kan vara gott att ha i några korn salt också, eller varför inte piffa till med lite kanel eller kardemumma?
Som vanligt - enkelt och gott!
- 1 paket (förkokta) vita bönor
- 2 vitlöksklyftor
- 1 ägg
- ½ lök
- 3 msk bovetemjöl
- salt & peppar
- olja till stekning
Lägg alla ingredienser i en matberedare och mixa. Stek på medelhög värme.
Enkel middag, trots att den tar lite tid för att få riset genomlagat.
- svamp (ikväll blev det champinjoner och trattkantareller)
- olja
- lök
- vitlök
- fryst bladspenat
- råris
- havregrädde (typ imat)
- vatten
- dragon
- salt & peppar
Hacka vitlök, lök och svamp, stek i olja. Lägg i spenaten och låt fräsa en stund till. Häll i havregrädde, vatten och ris, låt puttra tills riset är färdigt och vattnet kokat bort så att risotton är krämig. Smaka av med dragon, salt och peppar.
Jag säger bara, MUMS! :)
- rödbeta
- morötter
- palsternacka
- kålrot
- lök
- ägg (jag använde 50/50 ägg och ersättning av linfrö)
- vitlök
- potatismjöl
- bovetemjöl
- salt & peppar
Hacka lök och vitlök. Riv alla övriga grönsaker på rivjärn eller i matberedare. Blanda med övriga ingredienser, men var försiktig så du inte har i för mycket potatismjöl, då blir konstistensen inget bra. Forma till biffar och stek på medelvärme.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 |
7 | |||
8 | 9 |
10 | 11 | 12 | 13 | 14 |
|||
15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 |
|||
22 | 23 |
24 |
25 |
26 |
27 |
28 | |||
29 | 30 |
31 |
|||||||
|