Direktlänk till inlägg 1 maj 2016
Å, vilken god middag! Toppad med citronmeliss =)
Köksfärsbiffar
- 400g vegetarisk färs
- 2-3 kokta potatisar
- 1 lök
- 2,5 msk bovetemjöl
- 3 ägg
- rosmarin
- timjan
Mixa potatis och lök till en slät smet. Blanda med resten av ingredienserna. Forma till biffar, stek på medelhög värme.
Rostad blomkål
- blomkålshuvud
- 3/4 dl olivolja
- salt & peppar
Dela blomkålen i lagom stora bitar (till exempel golfbollsstorlek). Lägg i ugnsfast form, ringla över olja. Salta och rosta i ugn på 225-250 grader i 5-10 min. Rör om då och då.
Klyftpoatis
- potatis
- olja
- salt
- citronolivolja
Klyfta potatisen, lägg i oljad ugnsform. Salta och laga i ugn på 225 grader tills de får fin färg. Ringla citronolivolja över formen när du tar ut den ur ugnen.
Tomata
- 2 lökar
- 2-3 vitlöksklyftor
- 1/2 stjälk av selleri
- 2 tsk paprikapulver
- olja
- 300g krossad tomat
- 1/2 dl vatten
- salt & peppar
Hacka och fräs lök, vitlök, selleri och paprikapulver i olja. Tillsätt resten och låt puttra tills det får en bra tjockhet.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | |||||||||
2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
8 |
|||
9 |
10 |
11 |
12 |
13 |
14 |
15 |
|||
16 |
17 |
18 |
19 |
20 |
21 |
22 |
|||
23 |
24 |
25 |
26 |
27 |
28 |
29 |
|||
30 |
31 |
||||||||
|