Direktlänk till inlägg 29 april 2015
Härligt olivigt bröd som passar bra att rosta!
- 8-9 dl havremjölk
- 1 dl linfrö
- 2 msk fiberhusk
- 1 msk bikarbonat
- 1 tsk örtsalt
- 1 dl olja
- 4-5 dl havregryn
- 3 dl bovetemjöl
- 8-12 gröna oliver utan kärnor
- sesamfrön
Värm havremjölken i kastrull tills den börjar ryka. Blanda linfrön, fiberhusk, salt och bikarbonat i en stor skål. Tillsätt den varma havremjölken och blanda tills det tjocknat något. Tillsätt oljan. Mixa havregrynen i mixer till ett mjöl, tillsätt sedan havremjöl och bovetemjöl till blandningen lite i taget under omrörning. Mixa oliverna och vänd in i degen, och lägg sedan över degen i en brödform. Toppa med sesamfrön och grädda i ugn på 175 grader i 1,5-2h.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 |
3 |
4 |
5 |
|||||
6 |
7 | 8 |
9 |
10 |
11 |
12 |
|||
13 | 14 |
15 | 16 |
17 |
18 |
19 | |||
20 |
21 |
22 |
23 |
24 |
25 | 26 |
|||
27 |
28 | 29 | 30 |
||||||
|