Sätt ugnen på 200 grader. Skölj kålet noga och dra bort kålbladen från skaften (spara skaften till att laga mat eller ha i smoothie). Blanda med olivolja och salt, sprid ut på plåt med bakplåtspapper och sätt in i ugnen 6-8 minuter.
Å, vilken god middag! Toppad med citronmeliss =)
Köksfärsbiffar
- 400g vegetarisk färs
- 2-3 kokta potatisar
- 1 lök
- 2,5 msk bovetemjöl
- 3 ägg
- rosmarin
- timjan
Mixa potatis och lök till en slät smet. Blanda med resten av ingrediens...
När middagen inte behöver vara så mastig, och när det är bra att det går fort att laga mat!
- grovrivna morötter
- vitkål
- groddar
- bladspenat
- groddar
- tomat
- fetaost
- olivolja
- örtsalt
Blanda! Ät! Njut! Drick vatten! ...
Bland de bästa och fräschaste middagarna tycker jag består av enkla delar som sätts ihop på ett bra sätt. Här lyfts ris, linser och nötter av en god grönsaksfräs =)
- paprika
- vitkål
- lök
- vitlök
- olja
- salt & peppar
Hacka grönsakerna...
Riktigt basic men ändå god =)
- potatis
- lök
- morötter
- vatten
- röda linser
- bovete- och/eller potatismjöl
- senapspulver
- salt & vitpeppar
Skala och dela grönsakerna i ungefär lika stora bitar. Lägg i en gryta med vatten och koka...