Senaste inläggen
Chokladbollensdag måste ju hedras, här är dagens en-tager-vad-en-haver-recept =)
- 2 msk solrosfrön
- 3 msk pumpakärnor
- 2 msk kokosflingor
- 2 msk havregryn
- 1/2 rivet äpple
- kakao
- ekohonung
- salt
Hacka eller mixa frön och kärnor, blanda i en skål med kokos och havregryn. Tillsätt äpple och smaka av med kakao, honung och salt. Forma smeten till små runda bollar och rulla i kakao eller kokos.
Gjorde ett nytt recept på plättar imorse, supergott med nyponskal i!
- 1 dl bovetemjöl
- 1 dl majsmjöl
- 1/2 dl kakao
- 1/2 dl krossat nyponskal
- 7 dl kokosdryck
- 1 dl vatten
- 2 ägg
- 1/4 dl kokosolja
- 1/2 krm salt
Blanda alla torra ingredienser i en skål. Häll i kokosdrycken en deciliter i taget och rör om så att smeten inte blir klumpig. Tillsätt vatten och ägg och låt sedan smeten svälla 20-30 minuter. Smält kokosoljan och häll i smeten, stek sedan små plättar på medelvärme.
Riktigt fräsch, enkel och god måltid =)
- lök
- morot
- broccoli
- grön sparris
- zucchini
- salt
Hacka alla grönsaker och fräs i panna på hög värme. Salta och servera med kokta kikärtor.
Jag är så väldigt förtjust i butternutpumpa och tycker att den är helt klart bäst när den är bakad i ugn!
Ugnsbakad butternut
- 1 butternutpumpa
- olja
- salt
Skala pumpan, gröp ur kärnorna och dela i tärningar ca 1,5 cm. Spara kärnorna att rosta och ha som snacks =) Lägg pumpan i en ugnssäker form, ringla över olja och laga i ugn på 225 grader i ca 30-40 minuter tills den är mjuk. Salta efter behag.
Linsjärpar
(3 portioner)
- 250g gröna linser
- 1 msk oregano
- 2 tsk paprikapulver
- 1 tsk salt
- 1 krm peppar
- 2 msk vatten
- 1/2 dl bovetemjöl
- 1,5 msk potatismjöl
- 2 ägg
Koka linserna mjuka. Blanda kryddorna med vatten och låt dra ett tag medan linserna kokar. Låt linserna rinna av vattnet och lägg sedan i hälften av linserna i kryddblandningen och mixa. Blanda ner resten av linserna tilsammans med mjölen och äggen. Klicka ut smeten i en stekpanna på medelvärme. Vänd när järparna fått färg på undersidan.
Härligt olivigt bröd som passar bra att rosta!
- 8-9 dl havremjölk
- 1 dl linfrö
- 2 msk fiberhusk
- 1 msk bikarbonat
- 1 tsk örtsalt
- 1 dl olja
- 4-5 dl havregryn
- 3 dl bovetemjöl
- 8-12 gröna oliver utan kärnor
- sesamfrön
Värm havremjölken i kastrull tills den börjar ryka. Blanda linfrön, fiberhusk, salt och bikarbonat i en stor skål. Tillsätt den varma havremjölken och blanda tills det tjocknat något. Tillsätt oljan. Mixa havregrynen i mixer till ett mjöl, tillsätt sedan havremjöl och bovetemjöl till blandningen lite i taget under omrörning. Mixa oliverna och vänd in i degen, och lägg sedan över degen i en brödform. Toppa med sesamfrön och grädda i ugn på 175 grader i 1,5-2h.
Riktigt smarrig middag ikväll, och pastan är så himla enkel och god att göra! =)
Zucchinipasta
- zucchini (1/2-1 per portion beroende på storlek)
- salt
Skiva zucchinin tunt med potatisskalare och lägg i ett durkslag. Koka upp vatten i vattenkokar och häll över zucchinin och salta sedan försiktigt.
Linsgryta
- gul lök
- rapsolja
- krossad tomat
- vatten
- röda linser
- basilika
- paprikapulver
- morötter
- salt & peppar
Hacka löken och fräs i olja i en gryta. Tillsätt tomat, vatten, linser, paprikapulver och basilika. Koka upp och låt småputtra tills linserna är mjuka. Riv eller skiva morötterna och lägg ner i grytan, smaka av med salt och peppar.
Enkel middag som är förvånansvärt välsmakande!
- kokosmjölk
- quinoa
- morot
- vitkål
- rapsolja
- rosmarin
- kardemumma
Skölj quinoan och lägg i en kastrull tillsammans med kokosmjölken. Koka upp och sjud på svag värme tills quinoan är mjuk.
Skölj/skala och hacka vitkål och morötter, lägg sedan i en stor skål. Ringla rapsolja över och krydda med rosmarin och kardemumma. Blanda om väl och servera tillsammans mef quinoan.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | |||||||||
2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
8 |
|||
9 |
10 |
11 |
12 |
13 |
14 |
15 |
|||
16 |
17 |
18 |
19 |
20 |
21 |
22 |
|||
23 |
24 |
25 |
26 |
27 |
28 |
29 |
|||
30 |
31 |
||||||||
|