Senaste inläggen
Mysig och mumsig soppa =)
- 1 lök
- 500g jordärtskockor
- 4 medelstora potatisar
- 8 dl kokosmjölk
- 5 dl vatten
- en näve torkade trattkantareller
- salt & peppar
Skala och hacka lök, jordärtskockor och potatis, fräs i olja. Häll över lokosmjölk och vatten och lägg i svampen, koka upp. Låt puttra tills potatisen är mjuk. Mixa med stavmixer och smaka av med salt och peppar.
Det här är min nya favoriträtt, tar bara femton minuter att laga men är så himla gott!
- röd quinoa
- lök
- grön färsk sparris
- rapsolja
- färskost gjort på getmjölk
Koka quinoa. Hacka lök och sparris och fräs på ganska hög värme i rapsolja tills det får färg. Strö över lite ost och blanda runt. Servera röran tillsammans med quinoa, ät och NJUT!
Idag köpte jag färdig glutenfri pasta och gjorde en smaskig sås till, i vanlig ordning superenkel att göra =)
- lök
- vitlök
- paprika
- rapsolja
- vita bönor
- krossad tomat
Hacka och fräs lök, vitlök och paprika i lite olja. Blanda ut med krossad tomat och vita bönor, koka upp och låt puttra tills bönorna är klara. Mixa såsen med stavmixer, servera till pasta.
Köpte bönspagetti förra veckan för att pröva något nytt! Det står på förpackningen att det kan innehålla soja, och jag är osäker på om det gäller alla märken och sorter. Tills vidare får ni endosystrar som läser avgöra själva hur känsliga ni är för just soja.
- svart bönspagetti
- röda linser
- lök
- vitlök
- ingefära
- morot
- olja
- havregrädde
- salt & peppar
Koka linserna och spagettin, häll sen av vattnet. Hacka och fräs gränsakerna i lite olja, lägg sedan i spagetti, linser och havregrädde. Koka upp och smaka av med salt och peppar.
Så himla goda!
- 3 dl cashewnötter
- 20 torkade dadlar utan kärnor
- 1 dl kakao
- 3/4 dl rapsolja
Mixa cashewnötterna i en matberedare. Lägg i dadlar, kakao och olja, mixa till en slät smet. Forma till bollar och rulla i kokosflingor eller kakao.
Jag har ju tidigare tipsat om att poppa popcorn i kokosolja, vilket get lite variation på smaken. Här kommer ett till tips för fredagslyxmyset!
Poppa popcorn som vanligt, smält sedan lite honung på eftervärmen i den redan varma kastrullen, häll över popcornen, salta och rör om. Det söta och salta är otroligt gott tillsammans!
Eftersom potatis är snabba kolhydrater är det inte idealiskt för endokosten, men ibland är det gott att få lyxa till del lite! Potatisen är superlätt: dela i klyftor och grädda i ugn på 200-225 grader i 25-30 minuter (beroende på klyftornas tjocklek). Linsröran, som serveras varm, gjorde jag såhär:
- röda linser
- havregrädde
- dragon
- salt
Koka linserna enligt beskrivning på förpackningen. Häll av vattnet och tillsätt sedan havregrädde, bara så mycket att röran blir härligt krämig. Värm upp röran och smaka av med dragon och salt.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | |||||||||
2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
8 |
|||
9 |
10 |
11 |
12 |
13 |
14 |
15 |
|||
16 |
17 |
18 |
19 |
20 |
21 |
22 |
|||
23 |
24 |
25 |
26 |
27 |
28 |
29 |
|||
30 |
31 |
||||||||
|