Senaste inläggen

Av Jennie - 11 januari 2015 17:51

Uppiggande smoothie för alla vintertrötta =)

- 1 dl blandning av gojibär, tranbär och lingon
- 2-3 dl cashewmjölk
- ½-1 dl havregryn
- 2 bananer

Är några av bären torkade - blötlägg dem i cashewmjölken i en halvtimme. Mixa sedan alla ingredienser till en syrlig smoothie!

Av Jennie - 10 januari 2015 19:42

Dessa små godingar är lite svåra att beskriva, men jag gör ett försök: krispigare, fluffigare och luftigare än maränger.

- äggvita från 3 ägg
- 2-4 msk agavesirap
- vaniljpulver

Vispa äggvitorna med elvisp eller i bakmaskin tills de blir vita. Tillsätt sirap och vaniljpulver efter smak och vispa sedan tills det är ett fast fluff. Spritsa ut på bakplåtspapper och grädda i ugn på 100 grader i 5-15 minuter.

Av Jennie - 9 januari 2015 19:41

Smakfull och krämig svampsoppa på kokosgrädde!

- champinjoner
- trattkantareller
- lök
- vitlök
- olja
- kokosgrädde
- salt & peppar
- eventuellt mjöl till redning

Använder du torkade trattkantareller, lägg dem i blöt. Hacka champinjoner, lök och vitlök och fräs i olja i en kastrull. Häll över trattkantarellerna tillsammans med vattnet de legat i och tillsätt kokosgrädde. Koka upp och låt puttra i 10-15 minuter. Mixa soppan, smaka av med salt och peppar och red till önskad konsistens.

Av Jennie - 6 januari 2015 22:57

Supergoda saftiga och kakor!

- ½ dl jornötssmör
- ½ dl kokosolja
- 2 ägg
- 1 dl kokosflingor
- 3-4 dl havregryn
- 2-5 msk agavesirap
- vatten

Blanda kokosolja, jordnötssmör och ägg till en jämn smet, tillsätt resten av ingredienserna och klicka ut på plåt med bakplåtspapper. Grädda i ugn på 175 grader tills de får gyllenbrun färg, ca 10 minuter.

Av Jennie - 6 januari 2015 20:40

Mysig soppa i vintermörkret =)

- 3 polkabetor
- ett knippe grönkål
- fem stjälkar selleri
- 2-3 dl röda linser
- vatten
- 1 dl krossade tomater

- ½-1 msk vinäger

- spiskummin
- mald ingefära
- salt & peppar

Hacka grönsakerna och koka tills halvfärdiga. Lägg i linser och tomat, koka klart. Mixa med stavmixer till jämn soppa, smaka av med kryddor.

Av Jennie - 3 januari 2015 16:45

Musslor smakar gott med både paprika och vitlök.

- 250 g musslor
- 2 paprikor
- 5 klyftor vitlök
- 1 lök
- olja
- havremjölk
- mjöl till eventuell redning
- salt & peppar

Hacka lök, vitlök och paprika och fräs i olja. Tillsätt musslor, havregrädde och eventuellt lite vatten. Om du önskar lite tjockare konsistens på såsen kan du reda med lite mjöl blandat med vatten. Smaka av med salt och peppar.

Av Jennie - 3 januari 2015 15:02

Detta är bland de saftigaste bröden jag bakat! Är lite osäker på hur mycket vatten jag använde, så där måste kanske tillsättas lite extra beroende på degens konsistens. Degen ska vara ganska kladdig och brödform är nog ett måste. Brödet gräddas länge, men eftersom det bakas på bikarbonat tjänar det in lite tid på jäsning. OBS! Brödet är bäst att äta när det fått stå en dag.

- 2 msk fiberhusk
- 1 msk linfrön
- 1/2 msk bikarbonat
- 1 tsk salt
- 50 g mjölkfritt margarin
- minst 4 dl vatten
- ca 1 dl olivolja
- 4 dl havremjöl
- 1 dl havregryn
- 3 dl mandelmjöl
- 1-2 dl bovetemjöl

Sätt ugnen på 175 grader. Smält margarinet i en kastrull och blanda samtidigt fiberhusk, linfrö, bikarbonat och salt i en bunke. När margarinet är smält, tillsätt vatten och värm till lite varmare än fingervarmt. Häll margarinblandningen i bunken med torra ingredienser, tillsätt olivoljan och rör om tills blandningen fått en geléartad konsistens. Tillsätt mjöl och blanda till en kletig deg. Lägg över i brödform och grädda i ugn 60-90 minuter.

Av Jennie - 3 januari 2015 00:12

Kvällens middag såg kanske inte mycket ut för världen, men den smakade bra =)

- gröna linser
- bovete
- mathavre
- lök
- vitlök
- havregrädde
- dragon
- paprikapulver
- salt & peppar

Koka linserna, bovetet och havren. Hacka lök och vitlök, stek i olja på medelhög värme. Häll av kokvattnet från linser mm och fräs blandningen tillsammans med löken. Häll över havregrädden, krydda med dragon, paprikapulver, salt och peppar.

Ovido - Quiz & Flashcards