Senaste inläggen

Av Jennie - 15 december 2014 22:21

Lite annorlunda från den klassiska linsgrytan. Personligen är jag väldigt förtjust i selleri, så jag tycker att den här versionen är lite bättre. Med genomstekt vitlök får den en ny dimension av sötma också =)

- olja
- vitlöksklyftor
- grönkålsstjälkar (som blir över efter att du gjort grönkålschips)
- stjälkselleri
- kokosgrädde (jag hade lite över, egentligen är det inte nödvändigt)
- krossade tomater
- vatten
- röda linser
- dill
- salt & peppar

Skala vitlöken och hacka grönkålen och sellerin. Fräs hela vitlöksklyftor tillsammans med grönsakerna tills vitlöken blivit mjuk och fått färg. Häll över kokosgrädde och krossade tomater, fyll ut med linser och lite extra vatten. Koka upp och låt koka på svag värme tills linserna är mjuka. Smaka av med dill, salt och peppar.

Av Jennie - 15 december 2014 07:41

Tyvärr blev det ingen bild på detta, men den var färggrann och fin! Och god såklart =)

- laxfilé (eko/fiskad)
- olja
- ingefära
- paprika
- vattenkastanjer
- bambuskott
- röd currypasta
- kokosmjölk
- citron
- salt & peppar

Lägg in laxfiléerna i ugnen på 175 grader. Hacka och fräs ingefära, paprika, vattenkastanjer och bambuskott i lite olja tillsammans med currypastan. Häll över kokosmjölk och låt koka upp. Reducera såsen litegrann, smaka sen av med salt, peppar, citronsaft och citronskal.

Av Jennie - 13 december 2014 22:08

Supernyttigt och gott snacks!

- grönkål
- olovolja
- flingsalt

Sätt ugnen på 200 grader. Skölj kålet noga och dra bort kålbladen från skaften (spara skaften till att laga mat eller ha i smoothie). Blanda med olivolja och salt, sprid ut på plåt med bakplåtspapper och sätt in i ugnen 6-8 minuter.

Av Jennie - 13 december 2014 22:02

God kaka med fräsch smak! Den kanske inte ser mycket ut för världen, men är en av mina favoriter =)

- 1 dl dadlar (eko)
- 1/2 dl russin (eko)
- 1/2 dl torkade körsbär (optional)
- 2,5 dl kokosflingor
- 1 dl valnötter
- 1/2 dl kokosolja
- 2 skivor á 1cm av färsk ananas
- bovetemjöl

Mixa alla ingredienser. Tryck ut i en springform och låt torka i ugn med luckan lite på glänt på 70-80 grader i 2-4 timmar, beroende på hur fast du vill ha kakan. Servera med kokosgrädde.

Av Jennie - 13 december 2014 13:41

Liten twist på de tidigare upplagda bananpannkakorna =)

- 1 banan
- 2 ägg
- en näve färsk bladspenat
- 1/2 dl havremjölk

Mixa alla ingredienser, stek som små tunna plättar på medelvärme. Ät med lite bär, eller bara som de är.

Av Jennie - 12 december 2014 22:52

Bra i vinterkylan!

- havredryck
- kakao
- honung (eko)

Blanda efter behag, själv tycker jag det är gott med mycket kakao. Kan vara gott att ha i några korn salt också, eller varför inte piffa till med lite kanel eller kardemumma?

Av Jennie - 12 december 2014 22:47

Gott och nyttigt till myskvällen =) Men salta inte för mycket om du är endosyster!

Ovido - Quiz & Flashcards