Senaste inläggen

Av Jennie - 12 december 2014 20:04

Som vanligt - enkelt och gott!

- 1 paket (förkokta) vita bönor
- 2 vitlöksklyftor
- 1 ägg
- ½ lök
- 3 msk bovetemjöl
- salt & peppar
- olja till stekning

Lägg alla ingredienser i en matberedare och mixa. Stek på medelhög värme.

Av Jennie - 11 december 2014 22:11

Enkel middag, trots att den tar lite tid för att få riset genomlagat.

- svamp (ikväll blev det champinjoner och trattkantareller)
- olja
- lök
- vitlök

- fryst bladspenat
- råris
- havregrädde (typ imat)
- vatten
- dragon
- salt & peppar

Hacka vitlök, lök och svamp, stek i olja. Lägg i spenaten och låt fräsa en stund till. Häll i havregrädde, vatten och ris, låt puttra tills riset är färdigt och vattnet kokat bort så att risotton är krämig. Smaka av med dragon, salt och peppar.

Av Jennie - 10 december 2014 23:30

Jag säger bara, MUMS! :)

- rödbeta
- morötter
- palsternacka
- kålrot
- lök
- ägg (jag använde 50/50 ägg och ersättning av linfrö)
- vitlök
- potatismjöl
- bovetemjöl
- salt & peppar

Hacka lök och vitlök. Riv alla övriga grönsaker på rivjärn eller i matberedare. Blanda med övriga ingredienser, men var försiktig så du inte har i för mycket potatismjöl, då blir konstistensen inget bra. Forma till biffar och stek på medelvärme.

Av Jennie - 8 december 2014 20:24

Gott och nyttigt julgodis!

- kokosolja
- kakao
- agavesirap
- puffat ris (jag använde smulorna jag sparat från alla riskakepaket)
- ingefära
- kanel
- kryddnejlika

Blanda alla ingredienser utom riset, smaka av så du får den smaken du vill ha. Vänd sedan ner rispuffet, häll allt i en fryspåse, platta till och lägg in i frysen. När chokladen stelnat kan den förvaras i kyl.

Av Jennie - 8 december 2014 20:16

Enkel och husmanskostig middag, och dessutom första receptet på länge utan vitlök!

- potatis
- palsternacka
- kålrot
- morötter
- lök
- vatten
- havrematgrädde (till exempel imat)
- dragon
- salt & peppar

Skala och tärna alla rotfrukter. Stek potatisen tills den är halvfärdig, tillsätt sedan resten av grönsakerna. När allt fått stekyta, tillsätt imat och vatten så pytten blir krämig. Krydda med dragon, salt och peppar. Servera med ett stekt ägg och svamp.

Av Jennie - 7 december 2014 22:39

En av mina favoriter, funkar både med grön, gul och röd curry! Inte så färgglad, men väldigt god =)

- vitlök
- olja
- currypasta
- äpple
- kokosmjölk
- lökpulver (i brist på vanlig lök)
- kokta kikärtor
- salt & peppar

Pressa vitlöken och stek i olja tillsammans med lite currypasta (här har en också i löken ifall en inte kör med lökpulver). Tärna äpple och lägg i grytan, låt fräsa ett tag. Häll sedan i kokosmjölk och kikärtor, smaka av med lökpulver, salt och peppar, reducera vid behov.

Av Jennie - 7 december 2014 10:57

Hirs är som sagt väldigt nyttigt, och då är det värt den extra tid det tar att koka =)

- en del hirs
- fyra delar vatten
- ev en nypa salt

Koka upp hirs och vatten, häll sedan av vattnet så alla bitterämnen försvinner. Tillsätt nytt vatten enligt proportionerna ovan, koka upp och låt koka på svag värme i ca 10 minuter.

Av Jennie - 5 december 2014 20:22

Gott snack att göra på resterna av din pumpa!

- pumpakärnor
- olja
- salt eller annan god krydda

Gröp ur pumpakärnorna ur pumpan och skölj noga. Lägg i passande ugnsform, ringla över lite olja och rosta i ugn på 175 grader i ca en halvtimme. Salta och krydda efter behag.

Ovido - Quiz & Flashcards