Direktlänk till inlägg 3 januari 2015
Detta är bland de saftigaste bröden jag bakat! Är lite osäker på hur mycket vatten jag använde, så där måste kanske tillsättas lite extra beroende på degens konsistens. Degen ska vara ganska kladdig och brödform är nog ett måste. Brödet gräddas länge, men eftersom det bakas på bikarbonat tjänar det in lite tid på jäsning. OBS! Brödet är bäst att äta när det fått stå en dag.
- 2 msk fiberhusk
- 1 msk linfrön
- 1/2 msk bikarbonat
- 1 tsk salt
- 50 g mjölkfritt margarin
- minst 4 dl vatten
- ca 1 dl olivolja
- 4 dl havremjöl
- 1 dl havregryn
- 3 dl mandelmjöl
- 1-2 dl bovetemjöl
Sätt ugnen på 175 grader. Smält margarinet i en kastrull och blanda samtidigt fiberhusk, linfrö, bikarbonat och salt i en bunke. När margarinet är smält, tillsätt vatten och värm till lite varmare än fingervarmt. Häll margarinblandningen i bunken med torra ingredienser, tillsätt olivoljan och rör om tills blandningen fått en geléartad konsistens. Tillsätt mjöl och blanda till en kletig deg. Lägg över i brödform och grädda i ugn 60-90 minuter.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 |
3 | 4 |
||||||
5 |
6 | 7 |
8 |
9 | 10 | 11 | |||
12 |
13 |
14 | 15 | 16 |
17 | 18 |
|||
19 |
20 | 21 |
22 | 23 | 24 |
25 |
|||
26 | 27 |
28 | 29 |
30 |
31 |
||||
|