Senaste inläggen
Nu är det vår, och därmed tid för glass! Här kommer en ny variant.
- 1 banan
- 1 dl frysta hallon
Skala och dela bananen och lägg in i frysen i minst 30 minuter, gärna mer. Mixa sedan banan och frysta hallon i matberedare tills det ser ut som glass. Ät och njuuuuut! =)
Fick tipset av en kompis om hur en gör god och enkel glass, och eftersom kako är min favoritsmaksättare gjorde jag mig en riktigt chokladig glass =)
- 1 banan
- 2-3 msk jordnötssmör
- 1/2 dl kakao eller mer
- raw kakao nibs
Skala bananen och lägg den i frysen tills den är genomfryst. Mixa sedan i matberedare tillsammans med jordnötssmöret och kakaon. Sprinkla med kakaonibs innan servering.
Detta hopkok improviserades av mig och min regipartner för en teambuilding med vår ensemble. Funkade alldeles utmärkt att laga till 13 personer!
- kikärtor
- olivolja
- lök
- paprika
- vitlök
- morötter
- grön currypasta
- kokosmjölk
- krossade tomater (lika mycket som av kokosmjölken)
- gurkmeja
- paprikapulver
- salt & peppar
Blötlägg och koka kikärtorna. Hacka grönsakerna och fräs i olja och currypasta. Tillsätt kokosmjölken och tomaten, koka upp och krydda efter smak.
Supergod chokladig kaka med kakaonibs =) Vill du ha den mer kladdig kan du byta ut lite kokossocker mot agavesirap.
- 2 dl kokosolja
- 1 dl kokossocker
- 3/4 dl agavesirap
- 1-1,5 tsk bikarbonat
- 2 dl bovetemjöl
- 3/4 dl kakao
- 1 dl havremjölk
- lite lite, alltså lite salt.
- Råkakaonibs efter behag
Blanda ingredienserna i den ordningen de är listade. Klicka ut i form och grädda i ugn på 175 grader.
Bakade dessa supergoda frukostfrallor imorse!
- 2 msk linfrön
- 1 msk fiberhusk
- 1/2 dl gojibär
- 1/2 dl torkad mango
- 3/4 dl russin
- 3 dl hett vatten
- 2 tsk bikarbonat
- 2 dl bovetemjöl
- 2+1/2 dl havregryn
- 1 msk kokosolja
- Salt & peppar
- Svarta sesamfrön
Blanda linfrön, fiberhusk, gojibär, mango och russin. Tillsätt vattnet, blanda runt och låt svälla i 20-30 minuter. Rör om igen och tillsätt bikarbonat, 1/2 dl havregryn och bovetemjöl. Mixa 2 dl havregryn till ett mjöl och blanda i degen. Vänd sedan i kokosolja och en nypa salt och peppar. Klicka ut på bakplåt och toppa med svarta sesamfrön, baka i ugn på 175 grader i 30-40 minuter.
En förvånansvärt god snabblagad lunch när du råkat koka lite för mycket quinoa.
- kylskåpskall färdigkokad quinoa
- ägg
- örtsalt
Stek äggen solsidan upp och fräs quinoan i rikligt med solrosolja. Krydda med örtsalt och servera!
Handlade lite älgfärs idag - och självklart blev det köttfärssås av det!
- gul lök
- älgfärs
- krossade tomater
- havregrädde
- vitlök
- basilika
- salt & peppar
Hacka och fräs löken tillsammans med färsen i en gryta. När färsen är genomstekt och ordentligt upphackad, tillsätt tomat och havregrädde. Pressa i lite vitlök, låt puttra ett tag på medelvärme och smaka sedan av med basilika, salt och peppar.
Servera med vitkålstagliatelle, receptet hittar du här.
Har bakat dessa ett par gånger nu, riktigt goda! Jag brukar ha i lite raps- eller solrosolja i det andra ljusare lagret för att det ska bli lite mjukare, och sötar inte alltid riktigt så mycket som det står, utan smakar mig fram.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | |||||||||
2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
8 |
|||
9 |
10 |
11 |
12 |
13 |
14 |
15 |
|||
16 |
17 |
18 |
19 |
20 |
21 |
22 |
|||
23 |
24 |
25 |
26 |
27 |
28 |
29 |
|||
30 |
31 |
||||||||
|