Alla inlägg under januari 2015
Snabbt, enkelt och gott! Går självklart att använda andra grönsaker, jag tog det vi hade hemma =)
- stekolja
- lök
- vitlök
- kålrot
- äggplanta
- morot
- äpple
- 2 dl krossad tomat
- 5 dl kokosgrädde
- salt & peppar
Hacka grönsakerna och fräs i olja. Tillsätt tomat och kokosgrädde, låt småkoka i 5-10 minuter beroende på vilken konsistens du gillar på dina grönsaker. Smaka av med salt och peppar. Servera med kokt bovete och linser.
Jag lovade att göra om receptet med bananpannkakor för att minska antalet ägg, och här kommer det:
- 1 banan
- 1 ägg
- 2 tsk mjöl (tex bovetemjöl)
Mixa alla ingredienser, stek som små plättar på medelvärme.
Dessa blir självklart lite annorlunda än de med två ägg. För det första blir det något färre pannkakor, men de blir något fastare i formen och jag tycker att de är lättare att steka. Helt klart är båda lika goda i alla fall!
Uppiggande smoothie för alla vintertrötta =)
- 1 dl blandning av gojibär, tranbär och lingon
- 2-3 dl cashewmjölk
- ½-1 dl havregryn
- 2 bananer
Är några av bären torkade - blötlägg dem i cashewmjölken i en halvtimme. Mixa sedan alla ingredienser till en syrlig smoothie!
Dessa små godingar är lite svåra att beskriva, men jag gör ett försök: krispigare, fluffigare och luftigare än maränger.
- äggvita från 3 ägg
- 2-4 msk agavesirap
- vaniljpulver
Vispa äggvitorna med elvisp eller i bakmaskin tills de blir vita. Tillsätt sirap och vaniljpulver efter smak och vispa sedan tills det är ett fast fluff. Spritsa ut på bakplåtspapper och grädda i ugn på 100 grader i 5-15 minuter.
Smakfull och krämig svampsoppa på kokosgrädde!
- champinjoner
- trattkantareller
- lök
- vitlök
- olja
- kokosgrädde
- salt & peppar
- eventuellt mjöl till redning
Använder du torkade trattkantareller, lägg dem i blöt. Hacka champinjoner, lök och vitlök och fräs i olja i en kastrull. Häll över trattkantarellerna tillsammans med vattnet de legat i och tillsätt kokosgrädde. Koka upp och låt puttra i 10-15 minuter. Mixa soppan, smaka av med salt och peppar och red till önskad konsistens.
Supergoda saftiga och kakor!
- ½ dl jornötssmör
- ½ dl kokosolja
- 2 ägg
- 1 dl kokosflingor
- 3-4 dl havregryn
- 2-5 msk agavesirap
- vatten
Blanda kokosolja, jordnötssmör och ägg till en jämn smet, tillsätt resten av ingredienserna och klicka ut på plåt med bakplåtspapper. Grädda i ugn på 175 grader tills de får gyllenbrun färg, ca 10 minuter.
Mysig soppa i vintermörkret =)
- 3 polkabetor
- ett knippe grönkål
- fem stjälkar selleri
- 2-3 dl röda linser
- vatten
- 1 dl krossade tomater
- ½-1 msk vinäger
- spiskummin
- mald ingefära
- salt & peppar
Hacka grönsakerna och koka tills halvfärdiga. Lägg i linser och tomat, koka klart. Mixa med stavmixer till jämn soppa, smaka av med kryddor.
Musslor smakar gott med både paprika och vitlök.
- 250 g musslor
- 2 paprikor
- 5 klyftor vitlök
- 1 lök
- olja
- havremjölk
- mjöl till eventuell redning
- salt & peppar
Hacka lök, vitlök och paprika och fräs i olja. Tillsätt musslor, havregrädde och eventuellt lite vatten. Om du önskar lite tjockare konsistens på såsen kan du reda med lite mjöl blandat med vatten. Smaka av med salt och peppar.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 |
3 | 4 |
||||||
5 |
6 | 7 |
8 |
9 | 10 | 11 | |||
12 |
13 |
14 | 15 | 16 |
17 | 18 |
|||
19 |
20 | 21 |
22 | 23 | 24 |
25 |
|||
26 | 27 |
28 | 29 |
30 |
31 |
||||
|