Alla inlägg under februari 2015

Av Jennie - 19 februari 2015 07:41

Gott att bre på mackan eller att ha på kakan om en inte vill ha det för sött. Det ser lite ut som blå kongo-moset i julkalendern om Pelle Svanslös, men det är vär bara kul eller? =)

- 2,5 dl cashewnötter
- 1 dl kokosflingor
- 1,5 dl blåbär
- 2 msk kokosolja
- vatten till önskad konsistens

Mixa nötter och kokosflingor. Lägg i blåbär och kokosolja, mixa igen. Tillsätt vatten tills du får en krämig konsistens.

Av Jennie - 16 februari 2015 10:39

Mumsig och lyxig frukost =) Lite knepiga att steka, så det är bäst att göra plättarna ganska små.

- 2 dl kokosgrädde eller kokosmjölk
- 2 ägg
- 2 msk bovetemjöl
- 1 dl blåbär

Blanda alla ingredienser, stek på medelvärme till små plättar.

Av Jennie - 14 februari 2015 22:02

God och enkel lördagsmiddag =) Kan serveras med ris eller risnudlar.

Wok
- lök
- grön sparris
- sockerärter
- morötter
- vitkål
- paprika
- champinjoner
- rapsolja
- salt & peppar

Hacka alla grönsaker, stek på hög värme i stekpanna. Krydda med salt och peppar.

Musselsås
- kokosmjölk
- massor av vitlök
- musslor

Koka upp och reducera kokosmjölken. Lägg i musslor och pressa i vitlök efter behag.

Av Jennie - 13 februari 2015 19:20

Kalasgott och krämigt!

- lax
- röd quinoa
- havregrädde
- får- eller getfärskost
- olivolja
- pressad citron
- salt & peppar

Koka quinoa. Lägg i en ugnssäker form och placera laxbitar ovanpå. Fyll upp med havregrädde så det täcker det mesta av quinoan och strö över färskost. Häll över olja, pressad citron och krydda med salt och peppar. Grädda i ugn på 175 grader tills laxen är genomstekt.

Av Jennie - 12 februari 2015 17:01

Det är så väldigt gott med rotfruktschips! Det är relativt enkelt att göra själv, men det kräver lite tid.


- sötpotatis

- morötter

- palsternacka

- polkabeta

 

Skiva rotfrukter (med kniv, matberedare eller mandolin). Lägg ut dem en och en på plåt med bakplåtspapper. Pensla med olja och salta, in i ugnen på 175 grader i 5-20 minuter (beroende på tjocklek). Passa dem noga så de inte bränns vid, och det kan också vara bra att vända på dem halvvägs.


Foto: Sara Björklund

Av Jennie - 9 februari 2015 20:16

Mysig och mumsig soppa =)

- 1 lök
- 500g jordärtskockor
- 4 medelstora potatisar
- 8 dl kokosmjölk
- 5 dl vatten
- en näve torkade trattkantareller
- salt & peppar

Skala och hacka lök, jordärtskockor och potatis, fräs i olja. Häll över lokosmjölk och vatten och lägg i svampen, koka upp. Låt puttra tills potatisen är mjuk. Mixa med stavmixer och smaka av med salt och peppar.

Av Jennie - 8 februari 2015 11:28

Det här är min nya favoriträtt, tar bara femton minuter att laga men är så himla gott!

- röd quinoa
- lök
- grön färsk sparris
- rapsolja
- färskost gjort på getmjölk

Koka quinoa. Hacka lök och sparris och fräs på ganska hög värme i rapsolja tills det får färg. Strö över lite ost och blanda runt. Servera röran tillsammans med quinoa, ät och NJUT!

Av Jennie - 5 februari 2015 18:12

Idag köpte jag färdig glutenfri pasta och gjorde en smaskig sås till, i vanlig ordning superenkel att göra =)

- lök
- vitlök
- paprika
- rapsolja
- vita bönor
- krossad tomat

Hacka och fräs lök, vitlök och paprika i lite olja. Blanda ut med krossad tomat och vita bönor, koka upp och låt puttra tills bönorna är klara. Mixa såsen med stavmixer, servera till pasta.

Ovido - Quiz & Flashcards