Direktlänk till inlägg 17 januari 2015
Vi funderade på att kalla den här middagen för rätt och slätt beigemat, eftersom allting hade typ samma färg. Men den smakar mer än den ser ut, och kikärsröran gick bra ihop med hummusen =)
Pannbröd
- 1 tsk fiberhusk
- 1/2 tsk bikarbonat
- 1/2 tsk salt
- 3 dl vatten (ljummet eller varmare)
- 2 dl kokosmjöl
- 2 dl bovetemjöl
- 1 dl havregryn
- 2 tsk olivolja
Blanda bikarbonat, fiberhusk, salt och vatten i en bunke. Mixa havregryn och tillsätt det i vattenblandningen tillsammans med de andra mjölen och olivoljan. Bearbeta degen och platta ut i ca 10-15 cm stora runda bröd och stek i torr stekpanna på medelvärme.
Kikärtsröra
- lök
- olja
- kikärtor
- bovete
- gröna linser
- spiskummin
- grön currypasta
- ingefära
- tahini
- salt & peppar
Koka kikärtor, bovete och linser tills färdigkokta. Fräs lök i olja och lägg i linsblandningen. Tillsätt spiskummin, currypasta, ingefära och tahini. Låt tillagas tills det blir en röra och smaka av med salt och peppar.
Servera med hummus och grönsaker.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 |
3 | 4 |
||||||
5 |
6 | 7 |
8 |
9 | 10 | 11 | |||
12 |
13 |
14 | 15 | 16 |
17 | 18 |
|||
19 |
20 | 21 |
22 | 23 | 24 |
25 |
|||
26 | 27 |
28 | 29 |
30 |
31 |
||||
|