Direktlänk till inlägg 1 januari 2015

Januari - ät efter säsong

Av Jennie - 1 januari 2015 18:56

Att äta efter säsong är bra för miljön, men det är även bra för dig! Att äta säsongsbaserat är ofta billigare och hjälper dig att äta varierat över året. Jag håller mig inte strikt efter mina säsongskort, men försöker att köpa några saker och då helst något jag inte testat innan.


Jag kommer under det närmsta året lägga upp månadens säsongsgrönsaker, -frukt och -fisk!


Källa: Lantbrukarnas Riksförbund

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Jennie - 1 maj 2016 22:42


Å, vilken god middag! Toppad med citronmeliss =) Köksfärsbiffar - 400g vegetarisk färs - 2-3 kokta potatisar - 1 lök - 2,5 msk bovetemjöl - 3 ägg - rosmarin - timjan Mixa potatis och lök till en slät smet. Blanda med resten av ingrediens...

Av Jennie - 18 april 2016 22:10


När middagen inte behöver vara så mastig, och när det är bra att det går fort att laga mat! - grovrivna morötter - vitkål - groddar - bladspenat - groddar - tomat - fetaost - olivolja - örtsalt Blanda! Ät! Njut! Drick vatten! ...

Av Jennie - 16 juni 2015 10:53


Bland de bästa och fräschaste middagarna tycker jag består av enkla delar som sätts ihop på ett bra sätt. Här lyfts ris, linser och nötter av en god grönsaksfräs =) - paprika - vitkål - lök - vitlök - olja - salt & peppar Hacka grönsakerna...

Av Jennie - 15 juni 2015 08:14


Riktigt basic men ändå god =) - potatis - lök - morötter - vatten - röda linser - bovete- och/eller potatismjöl - senapspulver - salt & vitpeppar Skala och dela grönsakerna i ungefär lika stora bitar. Lägg i en gryta med vatten och koka...

Av Jennie - 15 juni 2015 08:08


- 1 msk fiberhusk - 1/2 dl pumpakärnor - 1 dl solrosfrön - 1 dl sesamfrön - 5 dl vatten - 2-3 dl bovetemjöl - 1+3 dl havregryn - 2 msk kokosolja - 1 tsk gurkmeja - 2 tsk bakpulver - 1 apelsin Blanda fiberhusk, frön och kärnor i en bunke....

Ovido - Quiz & Flashcards