Alla inlägg under april 2015

Av Jennie - 7 april 2015 22:27

En förvånansvärt god snabblagad lunch när du råkat koka lite för mycket quinoa.

- kylskåpskall färdigkokad quinoa
- ägg
- örtsalt

Stek äggen solsidan upp och fräs quinoan i rikligt med solrosolja. Krydda med örtsalt och servera!

Av Jennie - 7 april 2015 22:22

Handlade lite älgfärs idag - och självklart blev det köttfärssås av det!

- gul lök
- älgfärs
- krossade tomater
- havregrädde
- vitlök
- basilika
- salt & peppar

Hacka och fräs löken tillsammans med färsen i en gryta. När färsen är genomstekt och ordentligt upphackad, tillsätt tomat och havregrädde. Pressa i lite vitlök, låt puttra ett tag på medelvärme och smaka sedan av med basilika, salt och peppar.


Servera med vitkålstagliatelle, receptet hittar du här.

Av Jennie - 7 april 2015 21:59

Har bakat dessa ett par gånger nu, riktigt goda! Jag brukar ha i lite raps- eller solrosolja i det andra ljusare lagret för att det ska bli lite mjukare, och sötar inte alltid riktigt så mycket som det står, utan smakar mig fram.


Klicka här för att komma till originalreceptet.

Av Jennie - 7 april 2015 21:39

I fredags blev jag bjuden på en mycket smakrik och fräsch middag =)


Bönsallad

- rödlök

- kokta kidney-, borlotti- och cannellinibönor

- champinjoner

- röd paprika

- cashewnötter

- lite olivolja

- massor med dragon

- lagom mycket timjan

- salt

 

Hacka lök, champinjoner och paprika och blanda med resten av ingredienserna i en skål.


Rårakor

- potatis

- rapsolja


Riv potatisen och stek till små rårakor i oljan

.


Servera sallad och rårakor tillsammans med lite skivat äpple. Bönsalladen går också bra att steka tillsammans med riven potatis ifall en inte är sugen på att äta den rå =)

Av Jennie - 1 april 2015 21:43

Bakade till ett möte ikväll, en liten extra utmaning då även nötter, kokosolja och stenfrukt (till exempel dadlar) finns med på allergilistan. Men utmaning är ett fornnordiskt ord som betyder kul, och det är inte lätt men det är svårt! Resultatet blev en mycket uppskattad cheesycake, och här kommer receptet till dig Henke =) Obs! Tänk på att blötlägga bovetet ca 8 h i förväg!

Botten
- 1 dl solrosfrön
- 1,5 dl sesamfrön
- 1 dl russin
- solrosolja

Mixa frön och russin i en matberedare. Blanda med olja tills det blir en massa som nätt och jämnt håller ihop när en trycker ihop den. Lägg i en springform (med löstagbar kant) och tryck ut till en tunn botten.

Hallonmassa
- 1,5 dl torkat bovete
- 4 dl frysta hallon

Blötlägg bovetet i ca 8 h. Mixa med hallonen och låt stå i ca 10 minuter. Rör om och bred sedan ut ovanpå bottnen. Ställ in hela formen i frysen.

Kryddig chokladsås
- vatten
- kakao
- honung/agavesirap
- några korn salt
- kardemumma
- kanel

Hä i kakao i en kastrull. Fyll på med lite vatten i taget och vispa upp så det blir en krämig smet. Söta efter behag och krydda med salt, kardemumma och kanel. Värm eventuellt på spisen så att allt smälter ihop, kan behövas om du sötar med lite fastare honung.

Häll lite chokladsås på kakan för garnering, resten serveras till.

Ovido - Quiz & Flashcards