Direktlänk till inlägg 27 november 2014
Hirs innehåller mycket mineraler och att göra biffar på det är för mig en favorit. Idag valde jag att göra dem veganska, annars är det bara att ersätta linfröna med ett ägg. Idag kokade jag röda linser till för att få lite extra protein =)
Hirsbiffar
- vatten
- 2,5 dl hirs
- lök
- vitlök
- äggersättning (se nedan)
- ca 2 msk majsmjöl
- paprikapulver
- koriander
- salt & peppar
Koka hirs efter beskrivning. Hacka lök och blanda med det färdiga hirset. Pressa i vitlök och blanda i övriga ingredienser. Forma till biffar och stek på medelvärme.
Äggersättning (för ett ägg)
- 1 msk linfrön
- 3-4 msk vatten
Koka upp och låt sjuda tills massan blir äggviteaktig.
Stekt brysselkål
- brysselkål
- vitlök
- olivolja
- en nypa dill
- salt
Rengör och dela brysselkålen på hälften. Fräs i olivolja i en stekpanna, hacka sedan vitlök och lägg i en stund efter att du lagt i kålen. Stek ytterligare några minuter, krydda med salt och lite dill.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
||||||||
3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
8 |
9 |
|||
10 |
11 |
12 |
13 |
14 |
15 |
16 |
|||
17 |
18 |
19 |
20 |
21 |
22 |
23 |
|||
24 |
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | |||
|